Khamis, 31 Mac 2011

17) Semua Bermula pada Tarikh 27/3/2011 (Ahad)

Betul la orang kata...rezeki ni ada di mana2 aja...kita je perlu berusaha mencari...bukan mgharap ihsan orang..

so, teman pon mule membuat kajian tentang cara2 membuat resume yang bagus, mantap dan jelas... setelah sekian lama, dah lama xwat kajian sungguh2...tapi bila dah nak sgt..teman pon merajinkan diri membuat persediaan untuk cipta resume terbaik teman..

kaji punya kaji,sambil mencari firm2 registered kat ISM ngn BQSM... teman rasa dah paham dan boleh memulakan kerja2 taip ni..so banyak gak stuck2, ubah2, edit kasik lawa sikit..akhirnya siap la jugak 2 muka surat resume tuh siap cover letter lagi aww.... pada mulanya, nak biarkan je dulu..nak masuk tdo dah..tiba2 rasa nak emel je mana yg boleh..so, berbelas2 jugak la teman emelkan..rasanya xsmpai 10 yang berjaya dihantar ke emel firm2 tuh....ok..dah puas emel...tdor2....berdoa dulu..ihih..moga diterima oleh mana2 syarikat... :)

kroh....kroh......

(keesokan harinya, bangun, mandi , solat, siap2, pergi kerja, sarapan, buat kerja.. (wajinnyew)...tiba2 hp berbunyik... uish! apsal nombor xdikenali ni.. ingatkan peminat misteri ke ape..so teman angkat ler..."elo?" Seorang wanita bertanya, elo, ni cik Mardhati Husna ke? saya dari xxxxxxxxx. (dalam hati 'WTH???!!" ) TEMAN pon jawab"ye saya". Wanita tu terus berkata "saya dh terima resume cik..bos cuma nak bertanya, jadual kelas dah ade ke? kalau ade leh la bagi kami tgok". Teman pon jawab "0-ok... nnt saya emelkan jadual, tq for calling"..bla3..ade lagi la..malas nak citer.

So, teman pon emelkan confirmation slip + jadual buatan sendiri...xdek respon lagi..teman pon xniat nak tpon, sbb bnyk kije nak kene wat ni...so...esok pulak lagi, dia kol, katanya, mereka approved application minx kerja..hihi...WOOHOOOO!!!!! alhamdulillah..murah rezeki teman...terima kasih Puan Suzana..bukan kak nana ye..nananana.... gelak2 kami berdua.. :P

INIlah,,,,cerita hidup teman bermula pada tarikh 23/3/2011... emel resume ari ahad tuh...org tuh mesti pk...`~~~budak ni mmg benefit masa betul.. :) (perasan fu~~fu~~)

oK2!! Jom tengok kedudukan saya di peta yg tertera di bawah :-

2 ulasan:

aizat berkata...

wah...menarik2..tahniah..smoga dipermudahkan segala urusan Tina :)

Mardhati Husna berkata...

Tuhan mmg Maha Pemurah..xdapat disangkal