Sabtu, 10 Mac 2012

BANGKIT SEMULA!!

Bismillahirrahmanirrahim... yes, saya dah lama x mengarang cerita. Harini karangan ringkas je. Sesuai dengan tajuk di atas, saya nak REBORN !!

So, just nak share ayat2 mutiara yang dibaca selepas solat Isyak , kalammullah...
Surah AL-HIJR, ayat 10-13:

"Dan sungguh, Kami telah mengutus (beberapa Rasul) sebelum engkau (Muhammad) kepada umat-umat terdahulu. Dan setiap kali seorang Rasul datang kepada mereka, mereka selalu memperolok-olokkannya. Demikianlah, Kami memasukkannya (olok-olok itu) ke dalam hati orang yang berdosa, mereka tidak beriman kepadanya (Al-Quran) padahal telah berlalu sunnatullah terhadap orang2 terdahulu."

Nak cakap kat sini, kalau kita lihat, walaupun Rasul yang serba benar di sisi Allah menyeru manusia ke arah kebaikan, ada juga yang menolak. Apatah lagi kita manusia, betul x?

KENAPA?
                    KENAPA?
                                             KENAPA?

Saya rasa sebab mereka xnampak Allah. Mereka yakin adanya Tuhan, tapi bukan Allah. sebab xnampak, apatah lagi nak yakin kan??? Sama jugak la manusia zaman sekarang. Bila kita menyeru kebaikan, ada yang menerima, ada yang menolak.

Jadi, kesimpulannya, untuk diri saya yang serba lemah ni, kekurangan ilmu, terimalah penolakan orang dengan redha, Kita usaha, berdoa dan tawakal kepada ALLAH SWT. SO, KEEP ON LIVING STRONGER, EVERYDAY..

~fin~

1 ulasan:

Seharum Attar berkata...

Assalamualaikum...kisah pengorbanan seharian...sabar menempuh hari-hari yang penuh cabaran dan rintangan yang besar...insyaa-Allah, ganjaran yang besar untuk orang yang bersabar di sisi Allah :)